Slik booster du treningsmotivasjonen

av admin

Mange sliter med å gå på trening når høstmørket senker seg over landet. Noen enkle tips kan hjelpe deg opp fra sofaen.

– Det er utrolig tilfredsstillende å se tilbake på en bra treningsperiode, og spesielt når du vet at du har lagt ned stor innsats, sier Randi Christensen Solberg, personlig trener og ansvarlig for gruppetrening i SATS Norge.

Resultatene skaper du over tid

Alt for mange litt i perioder og opplever ikke at fremgangen skjer over en lengre tid. Selv for deg som ikke har de store  ambisjonene vil det uansett være demotiverende å aldri se den store fremgangen og alltid måtte starte «på nytt» igjen. Mens de som trener litt av og til, og kun tar små, korte avbrekk, kan levere legge merke til fremgang på treningen.

– De som trener jevnt og trutt, opplever større fremgang og overskudd. Dette er motiverende og bidrar til en positiv spiral, forklarer Solberg.

Det er enkelt å komme seg på trening når det ikke regnet eller er kraftig snø ute. Så når de tøffe høstmånedene kommer så er det nå slaget virkelig står, og det er nå du bør holde koken og motivasjonen oppe.

– Du kan gjerne ta noen litt roligere perioder, men jeg anbefaler å holde frekvensen, men trene litt lettere eller variere treningen dersom man er sliten eller har mistet motivasjonen, sier Solberg.

Sett deg mål

Alle som trener har ulike mål for hva de ønsker å oppnå, noen trenger for å holde vekten i balanse og mange trener fordi det er gøy. Det er viktig å finne en grunn til å trene slik at du kan legge opp en plan som gir deg det du ønsker; enten det er å ha det gøy, gå ned i vekt eller om du vil trene hardt for å prestere bedre i et løp eller bli sterkere.

– Det viktigste er at man finner noe man blir motivert av og som bidrar til at man får en aktiv hverdag. For noen er en rask gåtur utendørs den beste løsningen, mens andre blir inspirert av en erfaren instruktør eller harde intervaller på tredemølla, påpeker Solberg.

Noen gode tips til treningen:

1) Følg et treningsprogram: Du vil måle resultater og har noe å holde deg til i tiden fremover.

2) Realistiske ambisjoner: Velg antall økter du er komfortabel med. Om du føler at to økter i uka er realistisk så hold deg til antallet og juster heller opp ambisjonene etter hvert som formen og motivasjonen blir bedre.

3) Pakk treningstøyet dagen før: Å pakke baggen blir ikke prioritert når du har dårlig tid på morgenen.

4) Tren før eller rett etter jobb – eller i lunsjen: Så slipper du kjempe mot sofaen etter god middag.

5) Bestem deg for at dette er noe du skal gjennomføre: Finn de gode grunnene for å trene og holde deg i form.

6) Lag en avtale med deg selv: Legg treningsprogrammet inn i kalenderen slik at ikke andre aktiviteter spiser opp treningstiden.

7) Lag avtaler med en treningsvenn: Da er det vanskeligere å droppe treningen og dere kan pushe hverandre.

8) Belønn deg selv av og til: Kjøp deg nytt treningstøy eller kos deg med et restaurantbesøk med noen du setter pris på. Bare fantasien begrenser deg.

Pakk baggen for nå er det bare å starte.

Du liker kanskje også