Derfor får du ereksjon om morgenen

av admin

Ofte et svært ubeleilig fenomen som halvparten av verdens befolkning må forholde seg til på en jevnlig basis. Så hva er årsaken til morgenbrød? La oss finne ut av det.

Morgenbrød eller nattlig ereksjon som det egentlig heter, er spontan ereksjon som oppstår under søvn eller mens du er våken. Alle mennesker for normalt disse og de ​​normalt skjer de rundt tre til fem ganger under mens du sover.

Faktisk kan nattlig ereksjon skje allerede når man er i livmoren, og fortsetter gjennom hele livet. Hvis det er en trøst, så er ikke menn helt alene, kvinner får også klitoris ereksjoner og brystspreng under søvn, til og med ulike pattedyr får dette.

Gjennom årene er det foreslått forskjellige teorier som skal forklare fenomenet, men det er fortsatt usikkert hva som er årsaken. Nattlig ereksjon hos menn akkurat som klitoris ereksjon, er assosiert med dyp søvn, så kalt REM (rapid eye movement)-søvn. En teori er at man under REM-søvn frigjør signalstoffet noradrenalin som ligger i et område ved hjernestammen) kalt locus coeruleus som er slått av. Det er antatt at disse celler er forbundet penis. Derfor kan aktivitet bli påvirket av REM-søvn, testosteron-nivåer kan resulterer i en ereksjon.

Det har også vært antydet at nattlig ereksjon blir utløst av nitrogenoksid, som ved hjelp av celler på innsiden av blodårene skaper en glatt muskulatur, som forårsaker den til å slappe av. Dette fører så til at blodkarene utvider seg, dermed øker blodstrømmen til penis og vagina, og en ereksjon kan oppstå. Det er antatt at økt aktivitet under REM-søvn utløser en rekke reaksjoner som påvirker nervene. Dette er også regulert av testosteron.

Nå har vi tatt en titt på hvordan, men så gjenstår spørsmålet om hvorfor? En teori er at nattlige ereksjoner faktisk bidrar til helsen din god. Ereksjoner føre til penis utvider seg og at oksygen blir tatt opp. Oksygenen hindrer gjør at dine edle deler lever bedre, og kan hindre en tilstand som til slutt føre til erektil dysfunksjon.

En annen spennende teori er at dette kan hindrer menn fra å tisse i sengen. Det finnes to hovedtyper av ereksjon: psykogisk og refleks. Den ene starter med stimulering av tanker eller bilder som utløser ereksjon via nervesignaler. Sistnevnte er en ufrivillig prosess som skjer uten tanker, og det er antatt at en full blære kan utløse dem. Nervene som kontrollerer disse refleks ereksjonene er lokalisert i nerver i ryggmargen som også stimulert av en full blære. Siden det er vanskelig å tisse med en stivert, kan det tenkes at nattlig ereksjon kan hindre utilsiktet nattlig vannlating. Selv om dette kan høres riktig ut, virker det usannsynlig fordi kroppen har mange andre metoder for å hindre deg fra å tisse i sengen. I tillegg gir ikke denne teorien helt mening ettersom kvinner også blir påvirket.

Den mest sannsynlige forklaringen er at alle som får nattlig ereksjon hjelper kroppen med å holde kronjuvelene sine sunne.
Du skal være glad for at den hjelper deg.

Du liker kanskje også