Stadig flere menn tar tilskudd for å økte testosteronnivået

av admin

Menn kan miste sexlyst, ereksjon og energi uten nok testosteron

Gjennom hele livet produserer menn testosteron i testiklene. Produksjonen faller noe når man blir eldre, når i livet dette skjer, varierer fra person til person.

Allerede i 30-40 årsalderen kan man oppleve at testosteronnivåene begynner å falle. For de fleste skjer prosessen gradvis, mens for noen kan det komme brått på.

Mister lysten på sex

Manglende sexlyst, redusert ereksjonsevne og mindre energi til å holde seg i aktivitet, trene og jobbe kan være symptomer på lave nivåer. Enkelt kan få uønsket vektøkning, og det er ikke uvanlig at man får humørforandringer. Faktorer som depresjon, sorg, utbrenthet, samt psykisk og fysisk stress kan påvirke testosteronnivået.

Naturlig testosteron booster

I motsetning til rent testosteron som kun utvalgte personer kan får på respekt fra legen, selges derimot testosteron boostere som reseptfritt kosttilskudd. Ved å ta naturlige testosteron boostere vil man i tillegg kunne unngå bivirkninger og bekymring for forskning som viser at rent testosteron på resept kan bidra til utvikling av prostatakreft.

Økt livskvalitet med kosttilskudd

For å øke naturlig produksjon av testosteron i kroppen er det blitt vanlig å ta «testosteron boostere». Disse inneholder naturlige næringsstoffer som skal hjelpe kroppen slik at den selv øker testosteron mengden fra i testiklene.

Hvilke ingredienser inneholder de beste testosteronboosterne?

For å kunne oppnå best mulig resultat er det viktig å vite det grunnleggende om ingrediensene i testosteronboostere.

Her er listen over vanlige ingredienser som kan utgjøre en stor forskjell på nivåene dine!

Bukkehornkløver (på engelsk Fenugreek)

Tradisjonelt er planten brukt til produsjon av carrypulver, sylteagurk og pastaer. Nå forskes det mye på bukkehornkløver  sine anabole egenskaper. I en studie fra University of Mary Hardin-Baylor i Belton, Texas ser de på effekten av bukkehornkløver for styrke og kroppsbygging hos menn. Forskere fant at selv om både placebo- og bukkehornkløvergruppene økte styrken betydelig i løpet av de første fire ukene, men bare bukkehornkløvergruppen økte styrke etter åtte ukers trening og tilskudd.

ZMA (Sink, magnesium og vitamin B6)
Disse 3 stoffene er ofte i testosteronboostere hver for seg, eller kombinert i det som er kjent som ZMA.

ZMA er en kombinasjon av sink, magnesium og vitamin B6. Navnet finne du gjerne på etiketter til produkter som kan hjelpe med bedre søvn og testosteron. Det blir sagt at ZMA kan hjelpe kroppen med dypere nivåer av REM-søvn, og øker muskelstyrken og hormonelle profiler.

Hvorfor skal du bry deg om disse næringsstoffene?

Fordi det ikke er uvanlig at man lider av mangel på sink og magnesium. Spesielt om man trener kan det oppstå lave nivåer etter harde økter. Mangler på disse viktige mineralene kan føre til dårligere nedsatt immunfunksjon og økt kortisol, og til slutt føre til redusert styrke og ytelse.

I en placebokontrollert studie fikk 27 amerikanske fotballspillere enten placebo eller ZMA-tilskudd i totalt syv uker i løpet av våren. På slutten av de syv ukene hadde spillerne som tok ZMA-tilskuddet 30 prosent økning i testosteron, mens placebogruppen hadde en nedgang på 10 prosent. ZMA-gruppen så også en styrkeøkning på 11,6 prosent, sammenlignet med bare 4,6 prosent i placebogruppen.

Sov bedre og bli sterkere – høres ut som en vinn-vinn for deg!

Du liker kanskje også